REKLAMA

Domáci hamburger

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15

Žemľa

  • 350 g flour v3 Pridané do
  • 1 čl cukor Pridané do
  • 100 g olej Pridané do
  • 250 ml vlažné mlieko Pridané do

Mäso

  • 2 strúčiky cesnak pretlačený Pridané do
  • 800 g mäso mleté bravčové alebo hovädzie Pridané do
  • podľa chuti soľ a korenie Pridané do
  • majonéza alebo kečup Pridané do
  • bazalka sušená alebo čerstvá Pridané do
  • 1 ks stredná cibuľa nasekaná najemno Pridané do
  • bazalka čerstvá nasekaná Pridané do
  • omáčka tzatziki Pridané do
  • paradajka Pridané do
  • pickles v1 Pridané do
  • tvrdý syr Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Žemle: Urobíme si kvások: vlažné mlieko, kvasnice a cukor zmiešame v poháriku a vytvoríme kvások. Keď je kvások spenený, múku, olej, soľ zmiešame pre vytvorenie cesta. Vymiešané cesto odložíme nakysnúť na cca 60 minút pod utierku do tepla. Po hodine cesto nakrájame na menšie kúsky a vyrobíme bochníky. Necháme ďalej stáť asi 20 minút a potom cesto potrieme mliekom či vajíčkom, pečieme 20 minút na teplote 190 stupňov.

2. Krok

Mäso: Nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, korenie a bazalku pomaličky zmiešavame spolu. Ak máte mäso zamiešané, tak ho naporciujte taktiež na počet kusov žemlí. Odložíme ho na hodinku do chladničky, nech sa chute spoja. Po odležaní mäso opekáme z oboch strán do zlatista.

3. Krok

Žemle rozrežeme. Na spodnú časť žemle dáme majonézu, do ktorej ešte pridáme korenie tzatziky. Na mäso dáme syr, aby sa nám rozpustil, paradajku a zakryjeme vrchnou častou žemle.. Dobrú chuť :)

Komentáre (1)

Ivana_Bucova 20. 9. 2022

Receptík vyzerá fajn ?. Avšak chýba mi tam a malo by sa doplniť množstvo a druh múky do receptu na žemle.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov