Domáci hamburger
Ingrediencie
Žemľa
- 350 g flour v3
- 1 čl cukor
- 100 g olej
- 250 ml vlažné mlieko
Mäso
- 2 strúčiky cesnak pretlačený
- 800 g mäso mleté bravčové alebo hovädzie
- podľa chuti soľ a korenie
- majonéza alebo kečup
- bazalka sušená alebo čerstvá
- 1 ks stredná cibuľa nasekaná najemno
- bazalka čerstvá nasekaná
- omáčka tzatziki
- paradajka
- pickles v1
- tvrdý syr
Najnovšie letáky
Postup
Žemle: Urobíme si kvások: vlažné mlieko, kvasnice a cukor zmiešame v poháriku a vytvoríme kvások. Keď je kvások spenený, múku, olej, soľ zmiešame pre vytvorenie cesta. Vymiešané cesto odložíme nakysnúť na cca 60 minút pod utierku do tepla. Po hodine cesto nakrájame na menšie kúsky a vyrobíme bochníky. Necháme ďalej stáť asi 20 minút a potom cesto potrieme mliekom či vajíčkom, pečieme 20 minút na teplote 190 stupňov.
Mäso: Nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, korenie a bazalku pomaličky zmiešavame spolu. Ak máte mäso zamiešané, tak ho naporciujte taktiež na počet kusov žemlí. Odložíme ho na hodinku do chladničky, nech sa chute spoja. Po odležaní mäso opekáme z oboch strán do zlatista.
Žemle rozrežeme. Na spodnú časť žemle dáme majonézu, do ktorej ešte pridáme korenie tzatziky. Na mäso dáme syr, aby sa nám rozpustil, paradajku a zakryjeme vrchnou častou žemle.. Dobrú chuť :)
Receptík vyzerá fajn ?. Avšak chýba mi tam a malo by sa doplniť množstvo a druh múky do receptu na žemle.