REKLAMA
Zdroj: FB: Vaření doma i v přírodě
Domáci houskový knedlík
Houskový knedlík je tradičný pokrm, ktorý sa skvele hodí ako príloha k hovädziemu alebo bravčovému mäsu s omáčkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 300 g Buchty (staršie)
- 125 ml mlieko
- 125 ml voda
- 4 ks vajce
- 1 Lyžica Solamyl
- 1 Lyžica Soľ
- 4 Lyžice múka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Rozrežeme rožky na malé kocky.
2. Krok
Do hrnca nalejeme vodu a mlieko a priviedeme k varu.
3. Krok
Pripravený nálev prelejeme cez žemle a premiešame.
4. Krok
Pridáme vajcia, solamyl, soľ a múku. Dobre premiešame a necháme cesto odpočívať 20 minút.
5. Krok
Cesto rozdelíme na dve časti a z každej formujeme valček, ktorý zabalíme do pečiaceho papiera tak, aby obe strany boli uzavreté.
6. Krok
V hodvábne vriacej vode varíme knedle 20 minút.
7. Krok
Knedle vyberieme z vody a necháme chvíľu vychladnúť, než ich rozkrojíme.