REKLAMA
Zdroj: Oleksandr P from Pexels
Domáci kečup s cviklou
Chutný domáci kečup s cviklou, ktorý je perfektným spoločníkom ku grilovaným pokrmom. Je aj vynikajúcou alternatívou k obchodným omáčkam, ktorej príprava je jednoduchá a výsledok je skutočne lahodný.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
- 1 kus Cibuľa
- 500 g cvikla
- 400 g paradajky
- 2 čajové lyžice jablčný ocot
- 2 šálky voda
- 200 g cukor
- 1 čajová lyžička soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
V hlbokom hrnci orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu, až kým nebude mäkká a zlatohnedá.
2. Krok
Pridajte nastrúhanú cviklu a paradajky, pokrájané na kúsky. Pridajte aj ocot, vodu, cukor a soľ.
3. Krok
Prikryte a nechajte variť na miernom ohni asi hodinu, prípadne až kým nezhustne.
4. Krok
Kečup potom prelejte do sklenených pohárov a nechajte ho vychladnúť. Môžete ho skladovať v chladničke až do 2 týždňov.