REKLAMA
Domáci marhuľový lekvár starej mamy
Recept na domáci marhuľový džem ako od babičky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 2 kg marhúľ
- 1 kg cukor
- kyselina citrónová
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Marhule si očistíme, odkôstkujeme a pripravíme do veľkej misy.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Očistené marhule vložíme do mixéra a zmixujeme na kašu.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Zmixované marhule dáme do väčšieho hrnca. Pridáme cukor, 1 lyžičku kyseliny citrónovej a miešame, aby sa cukor rozpustil.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Lekvár varíme po dávkach. Za stáleho miešania varíme zmes dovtedy, kým sa ovocie nerozvarí, nestratí sa pena a lekvár nezhustne.
Zdroj: Youtube
5. Krok
Ak sa na dne hrnca nezlieva, je hotový.
Zdroj: Youtube
6. Krok
Horúci lekvár plníme do čistých pohárov. Uzatvoríme viečkami, prevrátime hore dnom na cca 5 minút, potom otočíme viečkami hore a uložíme do deky až do vychladnutia, najlepšie na noc. Dobrú chuť!
Zdroj: Youtube