Domáci mini krémeš bez šlahačky
Dnes som sa odhodlala napiecť jednoduchý krémeš bez šlahačky, ktorú extra neobľubujeme. Tento recept je nenáročný a zvládne ho aj amatér 🙋🏻♀️ ( ako napr. Ja) Ja som si na ňom bohovsky zgustla 😋 Pridávam recept 📜 Prajem pekný víkend ❄️
Ingrediencie
- 500 g lístkové cesto
- 4 vajce
- 1 l mlieko
- 3 balenia Zlatý klas (prášok)
- 3 pl kryštálový cukor
- 1 pl vanilková pasta
- 140 g maslo
- práškový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Lístkové cesto položíme na plech a pečieme doružova na 220'C okolo 8-10min.
Korpusy necháme vychladnúť.
Vanilkový krém: Bielky vyšľaháme do tuha a jemne zasypeme práškovým cukrom, aby nám sneh nespadol.
Do menšej misy odlejeme asi tretinu mlieka a zmiešame ho s pudingovým práškom aj so žĺtkami. Zvyšok mlieka dajte do hrnca, pridajte cukor, vanilku a priveďte do varu. Do horúceho mlieka prilejte zmes mlieka so žĺtkami a za stáleho miešania uvarte hustý puding. Do teplého pudingu nakoniec zamiešajte maslo a vašľahané bielky.
Hotový krém uhlaďte na jeden z upečených korpusov a dajte do chladničky. Potom položte vrchný korpus, ktorý si pred pečením poprekajujte na konci a až tak dajte piecť rovnako ako predošlí. Upečené štvorčeky môžete ešte predtým ako ich poukadáte ponamáčať v čokoláde.
Čoko. poleva: 100g masla 100g čokolády na varenie alebo 65-70% horkej (zdravšia verzia).
Nakoniec ich poukadajte na vrch koláča a nechajte koláč oddychovať najlepšie celú noc v chladničke alebo na chladom mieste.
A už len servírujte 🍰
Dobrú chuť 🤗