REKLAMA
Domáci pilaf s mäsom
Pikantný pilaf recept.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g bravčové mäso
- 3 hrnčeky dlhozrnná ryža
- 3 mrkiev
- 1 hlavička cesnak
- 1 čl mletý kmín
- 1 čl mleté čierne korenie
- 1 čl kurkuma
- 1 čl Čili
- soľ
- 2 pl olivový olej
- voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Ako prvé si mäso nakrájame na menšie kúsky. Orestujeme si ho sprudka na oleji.
Zdroj: Youtube
2. Krok
K orestovanému mäsu pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu. Spolu opekáme.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Keď je mäso a cibuľa opražené pridáme na dlhé tenké pásiky nakrájanej mrkvy. Pridáme soľ, korenie, kmín, kurkumu a čili.
Zdroj: Youtube
4. Krok
K mäsu pridáme ryžu a podlejeme vodou, aby bola asi 1,5cm nad ryžou.
Zdroj: Youtube
5. Krok
Do stredu vložíme celú hlavičku cesnaku a necháme dusiť, zakryté pod pokrievkou do mäkka.
Zdroj: Youtube