Domáci pribináčik s čokoládovým čipsom
Ingrediencie
- 200 g smotany na šľahanie
- 250 g mäkkého tvarohu
- 3 pl lyžice medu
- čerstvé ovocie na ozdobenie
- trocha čokolády na varenie na výrobu dekorácie
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr v jednej miske zmiešame mäkký tvaroh spolu s medom. Všetko dobre vymiešame, až nám vznikne sladký tvaroh. Tiež pridáme trochu vanilky.
Vo väčšej miske, najlepšie kuchynského robota vyšľaháme smotanu na šľahanie. Nezabudnite, že smotana by pred šľahaním mala byť dobre vychladená. Keď je šľahačka pekne vyšľahaná, vymeníme šľahací hák na miešanie a po častiach za stáleho a pomalého miešania pridáme sladký tvaroh. Smotanu môžeme vyšľahať aj ručným metličkovým šľahačom a lyžicou pridávať a zamiešať tvarohový krém.
Pribináčik je hotový. Naplníme ho do nádob, ktoré máme pripravené na servírovanie a dáme ho ešte na chvíľu vychladiť do chladničky.
Medzitým si umyjeme a osušíme ovocie na zdobenie.
Na čokoládové ozdoby - čipsy si rozpustíme čokoládu na varenie vo vodnom kúpeli. Pripravíme si papier na pečenie na pevnom podklade, napríklad na tácke.
Malou lyžičkou čokoládu na papieri robíme kolieska, ktoré lyžičkou roztrieme do tenkej vrstvy. Papier na pečenie spolu s táckou a čokoládovými kolieskami dáme do mrazničky na 20 minút stuhnúť.
Nakoniec servírujeme pribináčik ozdobený čerstvým sezónnym ovocím a dozdobený čokoládovými kolieskami.