Zdroj: vikif from Getty Images
Drobenkový koláč s jablkami
Drobenkový koláč s jablkami, ktorý sa hodí ku káve alebo čaju.
Ingrediencie
- 4 kus Veľké jablká
- 200 g hladká múka
- 150 g cukor
- 125 g maslo
- 1 Lyžica škorica
- 1 Lyžica prášok do pečiva
- 1 kus vajce
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
Kým sa rúra predhrieva, umyte jablká, ošúpte ich, vyrežte jadrovníky a nakrájajte ich na tenké plátky.
V miske zmiešajte múku, cukor, škoricu a prášok do pečiva. Ak máte radi výraznejšiu chuť škorice, môžete jej pridať trochu viac. Ja to robím takto a výsledok je úžasný.
Pridajte maslo, ktoré musí byť studené, a postrúhajte ho. Ak použijete teplé maslo, drobenka nebude chrumkavá.
Potom pridajte vajcia a dobre premiešajte. Cesto by malo mať konzistenciu omrviniek.
Na plech položte papier na pečenie a rovnomerne naň rozložte polovicu cesta.
Potom na cesto rovnomerne rozložte jablká. Hojne ich posypte, aby zostali šťavnaté aj po upečení.
Posypeme zvyšnou omrvinkou a koláč môžeme piecť v predhriatej rúre. Pečieme približne 45 minút.
Hotový koláč nechajte vychladnúť a potom ho môžete krájať a podávať.