REKLAMA
Drobné linecké pečivo
Chutné koláče z lineckého cesta s trochou citrónovej kôry.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
- 250 g palmarin
- 375 g múka
- 125 g práškový cukor
- 2 kus vajce
- citrónová kôra
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
Najprv dáme do misky všetky sypké suroviny, pridáme zmäknutý palmarin nakrájaný na kocky a nakoniec vajce a citrónovú kôru. Rukami spracujeme cesto, ktoré potom prikryjeme fóliou a dáme do chladničky na 1 hodinu. Rúru si predhrejeme na 170 C a pripravíme plech, na ktorý dáme papier na pečenie. Cesto po odstátí vyberieme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na hrúbku asi 3-4 mm. Vykrojené tvary ukladáme na plech a pečieme 10-12 min (závisí od rúry) kým zospodu nezačnú chytať farbu.