Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Dukátové buchtičky sú klasika a sladkosť nášho detstva. 😊 Vždy som ich mala rada a mám aj doteraz. Klasika je síce s vanilkovým pudingom, ale na obmenu sa fantasticky hodí aj jahodový puding. Moje deti ich zbožňujú
Ingrediencie
Cesto
- 500 g hladká múka
- 325 ml mlieko
- 3 pl olej
- 3 pl kryštálový cukor
- 21 g čerstvé droždie
- 1⁄2 kl soľ
Na pudingovú polevu
- 11⁄2 l mlieko
- 80 g puding jahodový (v prášku)
- 250 ml kryštálový cukor
- 1 bal cukor vanilkový
Na potretie
- kúsok maslo
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
V miske si najprv premiešame múku, soľ a cukor. Následne pridáme olej a v 3,25 dl mlieka napučané droždie. Máme dostať jemné, polomäkké cesto, ktoré sa už začína oddeľovať od misky. Napokon cesto krátko vymiesime do bochníka a necháme 30 minút kysnúť.
Nakysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku prsta a pokrájame na maličké kúsočky / buchtičky 😊Buchtičky ukladáme na plech s papierom na pečenie tesne vedľa seba a to tak, že každej buchtičke namočíme 1 stranu do oleja a priložíme ju k druhej buchtičke 😊 Budú sa dať krásne ľahučko rozoberať po upečení. Buchtičky bez podkysnutia pečieme v rozohriatej rúre na 190 °C 20 minút
Kým sa buchtičky pečú, pripravíme si puding celkom klasickým spôsobom. Keďže na buchtičky treba redší puding, tak zvyknem dať 2 sáčky na 1,5 litra mlieka. Cukor si dá každý podľa chuti. Ja som pridala pre lepšiu chuť aj 1 vanilkový cukor.
Upečené buchtičky ihneď potrieme kúskom masla, budú krásne mäkučké🥰 Napokon ich necháme trošku vychladnúť a pekne porozoberáme
Koľko buchtičiek zjeme, toľko si dáme do taniera a polejeme teplým jahodovým pudingom😉 Sú naozaj úžasne chutné aj takto s jahodovým pudingom, veď zmena nikdy nezaškodí oproti klasike👍 Prajem dobrú chuť
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu a na Youtube
Inovácie majú mnoho podôb :)