REKLAMA
Dulce de leche
Dulce de Leche je sladký dezert pochádzajúci z Latinskej Ameriky, ktorý je známy svojou bohatou a krémovou chuťou. Tento dezert je vyrobený z kondenzovaného mlieka, ktoré je dlhodobo varené, až kým sa nezmení na jemne karamelizovanú a hustú náplň.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 plechovky kondenzovaného mlieka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
240 min.
1. Krok
Plechovky s kondenzovaným mliekom ponorými do dostatočného množstva vody.
2. Krok
Privedieme k varu a stíšime teplotu aby sa nám zmes stále varila ale nevrela prudko.
3. Krok
Plechovky varíme vo vode približne 3 a pol hodiny.
4. Krok
Po uvarení nevyberáme z vodného kúpeľa ale necháme vychladiť pri izbovej teplote.
5. Krok
Keď úplne vychladli môžeme otvoriť a krém používať na plnenie koláčov alebo na prípravu ďaľších krémov.