REKLAMA

Dusená červená kapusta na karameli

Fantastická dusená červená kapusta na karameli.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • 1 hlávka červenej kapusty cca 1 2 kg Pridané do
  • 1 ks väčšia cibuľa Pridané do
  • 1 ks väčšie jablko Pridané do
  • 4 polievková lyžica bravčovej masti alebo oleja Pridané do

na dochutenie

  • mleté čierne korenie Pridané do
  • úplný alebo drvená rasca podľa chuti Pridané do
  • 3 polievkové lyžice kryštálového alebo trstinového cukru podľa chuti Pridané do
  • 1 dl ocot kvasný liehový Pridané do
  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Červenú kapustu si očistíme, zbavíme ju vrchných listov, odstránime hlúbik. Kapustu nastrúhame na strúhadle, môžeme nakrájať aj na tenké rezance.

2. Krok

Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Na masti si ju orestujeme do sklovita. Tak pridáme aj kryštálový cukor, necháme skaramelizovať. Trvá to pár minút.

3. Krok

K voňavej cibuli pridáme červenú kapustu a ihneď kvasný ocot (podľa potreby). Ocot sa postará o nádhernú farbu. Kapustu ešte orestujeme, pridáme korenie. Ak nepoužívate ocot, zvoľte citrónovú šťavu.

4. Krok

Kapustu podlievame vodou, dusíme do polomäkka. Pridáme nastrúhané jablko.

5. Krok

Červenú kapustu podusíme podľa chuti, či ju chceme chrumkavejšiu kratšie alebo mäkšiu, potom ju dusíme samozrejme dlhšie.

6. Krok

Tip na záver: Dusená červená kapusta na karameli chutí najlepšie, keď odleží aspoň jednu hodinu, aby prešli chute. Je však veľmi dôležité, aby ste správne doladili chuť - sladkosť, slanosť a kyslosť. Ak nechcete použiť ocot, zvoľte citrónovú šťavu. Dĺžka dusenia červenej kapusty záleží od chuti. Ak obľubujete kapustu chrumkavejšiu, stačí ju dusiť kratšie, keď mäkšiu, je potrebné ju podusiť dlhšie.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4764 receptov

Mäsité jedlá

2225 receptov

Mascarpone

340 receptov

Kuracie mäso

779 receptov

Novoročné

131 receptov

Vianočné

267 receptov

Raňajky

1437 receptov