REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Dusená hlávková kapusta
Karamelizovaná dusená kapusta sa výborne hodí k mäsu s knedľou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 1 ks hlávková kapusta
- 1 ks Cibuľa
- 4 pl bravčová masť
- 3 pl kryštálový cukor
- 100 ml kvasný ocot
- 2 ks bobkový list
- drvená rasca
- soľ a korenie
- voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Hlávkovú kapustu očistíme, odstránime hlúbik a vrchné listy.
2. Krok
Kapustu na strúhadle nastrúhame prípadne ju nakrájame na tenké rezance.
3. Krok
Cibuľu nakrájame na drobno a na masti orestujeme do sklovita.
4. Krok
K cibuli pridáme cukor a necháme ho za stáleho miešania skaramelizovať.
5. Krok
Nakoniec k cibuli pridáme kapustu, nalejeme ocot a dochutíme ju koreninami.
6. Krok
Kapustu chvíľu restujeme a potom ju podlievame vodou podľa potreby. Dĺžka dusenia záleží od toho či ju chceme maž mäkkú alebo chrumkavú.