REKLAMA

Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.

Dusená hlávková kapusta

Karamelizovaná dusená kapusta sa výborne hodí k mäsu s knedľou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 1 ks hlávková kapusta Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 4 pl bravčová masť Pridané do
  • 3 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 100 ml kvasný ocot Pridané do
  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • drvená rasca Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • voda Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Hlávkovú kapustu očistíme, odstránime hlúbik a vrchné listy.

2. Krok

Kapustu na strúhadle nastrúhame prípadne ju nakrájame na tenké rezance.

3. Krok

Cibuľu nakrájame na drobno a na masti orestujeme do sklovita.

4. Krok

K cibuli pridáme cukor a necháme ho za stáleho miešania skaramelizovať.

5. Krok

Nakoniec k cibuli pridáme kapustu, nalejeme ocot a dochutíme ju koreninami.

6. Krok

Kapustu chvíľu restujeme a potom ju podlievame vodou podľa potreby. Dĺžka dusenia záleží od toho či ju chceme maž mäkkú alebo chrumkavú.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4718 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4429 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov