REKLAMA
Zdroj: FB: Lidové a netradiční recepty
Dusená mrkva s bravčovým mäsom
Recept na dusenú mrkvu s bravčovým mäsom, ktorá je tradičným českým jedlom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g Bravčového mäsa
- 4 ks Mrkva
- 2 ks Cibuľa
- 2 strúčiky Cesnak
- 200 ml Hovädzí vývar
- soľ
- Korenie
- tymián
- bobkový list
- olivový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Bravčové mäso umyte, osušte a nakrájajte na menšie plátky. Hneď ho osolíme a okoreníme.
2. Krok
Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom mäso.
3. Krok
Keď je mäso zo všetkých strán opečené, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte, kým nezačnú získavať zlatistú farbu.
4. Krok
Medzitým očistíme a nastrúhame mrkvu, ktorú pridáme k mäsu.
5. Krok
Do panvice pridajte hovädzí vývar, bobkový list a tymián. Potom všetko prikryte a nechajte variť na miernom ohni približne 40 minút. To je ideálny čas na to, aby mäso pekne zmäklo a chute sa spojili.