Dusené bravčové mäso s omáčkou
Tento recept vás naučí, ako pripraviť chutné dusené bravčové mäso s omáčkou. Mäso bude jemné a šťavnaté, omáčka príjemne hustá a plná chuti.
Ingrediencie
- 500 g bravčového mäsa
- 2 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 ks mrkvy
- 2 Lyžice hladká múka
- 300 ml hovädzieho vývaru
- 200 ml červeného vína
- 2 Lyžice paradajkové pretlaku
- soľ
- čierne korenie
- olej na smaženie
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravte mäso. Bravčové mäso pokrájajte na kúsky veľkosti asi 2x2 cm. Osoľte ich.
V hlbšej panvici zohrejte olej a mäso orestujte z každej strany, aby sa jemne zatvorilo. Potom vyberte mäso na tanier.
Do tej istej panvice pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
Pridajte nakrájanú mrkvu a dusíte ju asi 5 minút, kým zmäkne.
Potom pridajte hladkú múku a nechajte ju trochu zhnednúť.
Zvýšte teplotu a postupne prilievajte hovädzí vývar a červené víno. Premiešajte a nechajte zmes kyprieť asi 5 minút, pokiaľ omáčka nezhustne.
Do omáčky pridajte paradajkový pretlak. Zakryte panvicu a nechajte dusiť omáčku asi 10 minút na miernom ohni.
Po 10 minútach pridajte do omáčky dusené bravčové mäso. Pridajte soľ a korenie. Dusíme zhruba 1 hodinu.
Po 1 hodine mäso skontrolujte, či je dostatočne mäkké a šťavnaté. Ak nie, nechajte ho dusiť ešte niekoľko minút.
Milá Iwa : Len jednú technologickú poznámku. Keď robíme zahustenú šťavu alebo polievku musí sa na povrchu objaviť použití tuk pri varení. Keď sa neobjaví na šťave alebo polievke, guláši je prehustena. Vtedy redukujeme pokiaľ sa použití tuk neobjaví 🤫