REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Dusené bravčové mäso s tarhoňou
Recept na chutné dusené bravčové mäso na šťave s mrkvou a tarhoňou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 gramov bravčového mäsa
- 2 ks mrkvy
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 l vývaru
- soľ
- korenie
- olej
- tarhoňa
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Najskôr si pripravte zeleninu. Očistite a nakrájajte mrkvu, cesnak a cibuľu.
2. Krok
Bravčové mäso nakrájajte na menšie kúsky a posypte ich soľou a korením podľa chuti.
3. Krok
Na panvici rozpáľte olej a orestujte na ňom mäso z oboch strán. Keď je mäso orestované, vyberte ho a odložte bokom.
4. Krok
Na rovnakej panvici opražte cibuľu a cesnak. Následne k ním pridajte nakrájanú mrkvu a restujte všetko spolu ešte niekoľko minút.
5. Krok
Vráťte mäso späť na panvicu, zalejte ho vývarom a duste pod pokrievkou približne hodinu.
6. Krok
Pokiaľ sa mäso dusí pripravte si tarhoňu podľa návodu na obale a podávajte ju spolu s mäsom.