:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/pq4LG7Mh3lJg7Yz3ni3K/ed0b56a7a5b8d67fe40d2f7e6fa5e7.jpeg)
Dusené hovädzie s mrkvou
Ingrediencie
- 600 g hovädzieho stehna
- 350 g mrkvy
- 600 ml hovädzieho vývaru
- 2 pl hladkej múky
- 3 pl repkového oleja
- 1 cibuľa väčšia biela
- čl drvenej rasce
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Hovädzie nakrájame na väčšie kocky, ktoré osolíme, okoreníme, zasypeme múkou a premiešame.
Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej, na ktorom mäso prudko opečieme zo všetkých strán. Následne mäso zhrnca vyberieme, plameň znížime a pridáme doň nadrobno nakrájanú cibuľu.
Cibuľku opekáme dosklovita a vareškou zoškriabavame prichytené kúsky mäsa a múky.
Ďalej pridáme rascu, opečené mäso a všetko podlejeme vývarom tak, aby bolo mäso takmer ponorené. Hovädzie necháme na nízkom plameni dusiť približne 45 minút, prikryté pokrievkou.
Medzitým mrkvu ošúpeme a nakrájame na väčšie kúsky šikmým rezom. Mrkvu pomerne prudko opečieme na troche oleja do zlatista a následne ju pridáme do hrnca k ostatným ingredienciám.
Ďalej hovädzie s mrkvou varíme až do úplného zmäknutia mäsa, trvá to približne ďalších 45 minút až hodinu. Podľa potreby môžeme prilievať vývar, no omáčka by mala byť hustejšia.
Dusené hovädzie s mrkvou podávame so zemiakovou kašou.