REKLAMA

Dusené hovädzie s mrkvou

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 600 g hovädzieho stehna Pridané do
  • 350 g mrkvy Pridané do
  • 600 ml hovädzieho vývaru Pridané do
  • 2 pl hladkej múky Pridané do
  • 3 pl repkového oleja Pridané do
  • 1 cibuľa väčšia biela Pridané do
  • čl drvenej rasce Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Hovädzie nakrájame na väčšie kocky, ktoré osolíme, okoreníme, zasypeme múkou a premiešame.

2. Krok

Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej, na ktorom mäso prudko opečieme zo všetkých strán. Následne mäso zhrnca vyberieme, plameň znížime a pridáme doň nadrobno nakrájanú cibuľu.

3. Krok

Cibuľku opekáme dosklovita a vareškou zoškriabavame prichytené kúsky mäsa a múky.

4. Krok

Ďalej pridáme rascu, opečené mäso a všetko podlejeme vývarom tak, aby bolo mäso takmer ponorené. Hovädzie necháme na nízkom plameni dusiť približne 45 minút, prikryté pokrievkou.

5. Krok

Medzitým mrkvu ošúpeme a nakrájame na väčšie kúsky šikmým rezom. Mrkvu pomerne prudko opečieme na troche oleja do zlatista a následne ju pridáme do hrnca k ostatným ingredienciám.

6. Krok

Ďalej hovädzie s mrkvou varíme až do úplného zmäknutia mäsa, trvá to približne ďalších 45 minút až hodinu. Podľa potreby môžeme prilievať vývar, no omáčka by mala byť hustejšia.

7. Krok

Dusené hovädzie s mrkvou podávame so zemiakovou kašou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4838 receptov

Mäsité jedlá

2245 receptov

Kuracie mäso

785 receptov

Mascarpone

341 receptov

Raňajky

1471 receptov

Večera

4555 receptov

Cestoviny

544 receptov