Zdroj: dulezidar from Getty Images Pro
Dusený králik na zelenine
Recept na chutný dusený králik na zelenine.
Ingrediencie
- 1 ks králik
- 5 ks Mrkva
- 3 Stonky Zeler
- 2 ks Cibuľa
- 4 strúčiky Cesnak
- 1 Lyžice Bravčová masť
- soľ a korenie
- 2 lyžice Majorana
- 200 ml Biele víno
- 2 Lyžice hladká múka
- 1 Lyžice horčica
- 750 ml zeleninový vývar
- Niekoľko vetvičiek tymiánu
- 1 ks bobkový list
Najnovšie letáky
Postup
Králika umyte, osušte a nakrájajte na porcie. Osolíme, okoreníme a mierne potrieme horčicou.
Mrkvu, zeler a cibuľu nakrájajte na menšie kúsky. Cesnak ošúpte a nechajte ho vcelku.
Králika opečte zo všetkých strán dozlatista. Potom ho vyberte a odložte bokom.
Do tuku, ktorý zostal z králika, pridajte zeleninu. Opäť ju opečte, ale len tak, aby zostala chrumkavá.
Pridajte majorán, tymián a bobkový list. Potom posypte múkou a smažte ďalšiu minútu.
Prilejte biele víno a nechajte ho variť, kým sa alkohol nevyparí.
Potom pridajte vývar a vráťte králika do hrnca. Prikryte a varte asi hodinu a pol. Ak omáčka príliš zhustne, môžete pridať trochu vody.
Králika podávajte s omáčkou a pečenou zeleninou. Výborne chutí so zemiakovou kašou alebo chrumkavým chlebom.