REKLAMA

Zdroj: dulezidar from Getty Images Pro

Dusený králik na zelenine

Recept na chutný dusený králik na zelenine.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 1 ks králik Pridané do
  • 5 ks Mrkva Pridané do
  • 3 Stonky Zeler Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 4 strúčiky Cesnak Pridané do
  • 1 Lyžice Bravčová masť Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 2 lyžice Majorana Pridané do
  • 200 ml Biele víno Pridané do
  • 2 Lyžice hladká múka Pridané do
  • 1 Lyžice horčica Pridané do
  • 750 ml zeleninový vývar Pridané do
  • Niekoľko vetvičiek tymiánu Pridané do
  • 1 ks bobkový list Pridané do
REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Králika umyte, osušte a nakrájajte na porcie. Osolíme, okoreníme a mierne potrieme horčicou.

2. Krok

Mrkvu, zeler a cibuľu nakrájajte na menšie kúsky. Cesnak ošúpte a nechajte ho vcelku.

3. Krok

Králika opečte zo všetkých strán dozlatista. Potom ho vyberte a odložte bokom.

4. Krok

Do tuku, ktorý zostal z králika, pridajte zeleninu. Opäť ju opečte, ale len tak, aby zostala chrumkavá.

5. Krok

Pridajte majorán, tymián a bobkový list. Potom posypte múkou a smažte ďalšiu minútu.

6. Krok

Prilejte biele víno a nechajte ho variť, kým sa alkohol nevyparí.

7. Krok

Potom pridajte vývar a vráťte králika do hrnca. Prikryte a varte asi hodinu a pol. Ak omáčka príliš zhustne, môžete pridať trochu vody.

8. Krok

Králika podávajte s omáčkou a pečenou zeleninou. Výborne chutí so zemiakovou kašou alebo chrumkavým chlebom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov