REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LDqToIV6hx0G2YZWNpU5/539e0c13a5c8950d982646f1599794.jpeg)
Zdroj: Canva
Džem zo zelených paradajok
Džem zo zelených paradajok je vynikajúci spôsob, ako využiť zeleninu, ktorá ešte nestačila dozrieť. Je jemne kyslastý, sladký a chutný. Môže sa podávať na raňajky, na toast alebo ako príloha k mäsu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 1 kg zelených paradajok
- 800 g cukru
- 0.15 l bieleho vína
- šťava z citróna
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Paradajky pomelieme na mlynčeku a posypeme cukrom.
2. Krok
Keď sa cukor rozpustí, prilejeme víno a citrónovú šťavu.
3. Krok
Následne džem varíme do zhustnutia, preložíme ho do zaváracích pohárov a vychladnuté uzavrieme.
4. Krok
Takto pripravený džem zo zelených paradajok už nesterilizujeme!