REKLAMA

Zdroj: yulia-bogdanova from Getty Images

Džem zo zelených paradajok

Džem zo zelených paradajok je vynikajúcou prílohou k chlebu, toastom alebo ako sladký doplnok k domácim koláčom. Tento recept je jednoduchý, ale výsledok je rozhodne ohromujúci.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 1 kg zelené paradajky Pridané do
  • 1 kg cukor Pridané do
  • 2 ks limetka Pridané do
  • 4 čajové lyžičky zázvor Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 500 ml voda Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Zelené paradajky opláchnite, odstráňte stonky a nakrájajte na malé kúsky.

2. Krok

V hrnci zmiešajte paradajky, cukor, limetkovú šťavu, zázvor, soľ a vodu.

3. Krok

Zmes priveďte k varu, potom znížte teplotu a nechajte pomaly dusiť ďalších 90 minút.

4. Krok

Ak je príliš riedky, nechajte ho variť ešte dlhšie. Ak je príliš hustý, pridajte trochu viac vody.

5. Krok

Keď je džem hotový, nalejte ho do sterilizovaných pohárov, zavrite a otočte dolu hlavou. Nechajte úplne vychladnúť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4724 receptov

Mäsité jedlá

2217 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Vianočné

244 receptov

Na panvici

1220 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1496 receptov