REKLAMA
Zdroj: yulia-bogdanova from Getty Images
Džem zo zelených paradajok
Džem zo zelených paradajok je vynikajúcou prílohou k chlebu, toastom alebo ako sladký doplnok k domácim koláčom. Tento recept je jednoduchý, ale výsledok je rozhodne ohromujúci.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 1 kg zelené paradajky
- 1 kg cukor
- 2 ks limetka
- 4 čajové lyžičky zázvor
- 1 čajová lyžička soľ
- 500 ml voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Zelené paradajky opláchnite, odstráňte stonky a nakrájajte na malé kúsky.
2. Krok
V hrnci zmiešajte paradajky, cukor, limetkovú šťavu, zázvor, soľ a vodu.
3. Krok
Zmes priveďte k varu, potom znížte teplotu a nechajte pomaly dusiť ďalších 90 minút.
4. Krok
Ak je príliš riedky, nechajte ho variť ešte dlhšie. Ak je príliš hustý, pridajte trochu viac vody.
5. Krok
Keď je džem hotový, nalejte ho do sterilizovaných pohárov, zavrite a otočte dolu hlavou. Nechajte úplne vychladnúť.