REKLAMA

Zdroj: yulia-bogdanova from Getty Images

Džem zo zelených paradajok

Džem zo zelených paradajok je vynikajúcou prílohou k chlebu, toastom alebo ako sladký doplnok k domácim koláčom. Tento recept je jednoduchý, ale výsledok je rozhodne ohromujúci.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 1 kg zelené paradajky Pridané do
  • 1 kg cukor Pridané do
  • 2 ks limetka Pridané do
  • 4 čajové lyžičky zázvor Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 500 ml voda Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Zelené paradajky opláchnite, odstráňte stonky a nakrájajte na malé kúsky.

2. Krok

V hrnci zmiešajte paradajky, cukor, limetkovú šťavu, zázvor, soľ a vodu.

3. Krok

Zmes priveďte k varu, potom znížte teplotu a nechajte pomaly dusiť ďalších 90 minút.

4. Krok

Ak je príliš riedky, nechajte ho variť ešte dlhšie. Ak je príliš hustý, pridajte trochu viac vody.

5. Krok

Keď je džem hotový, nalejte ho do sterilizovaných pohárov, zavrite a otočte dolu hlavou. Nechajte úplne vychladnúť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4608 receptov

Mäsité jedlá

2175 receptov

Večera

4308 receptov

Raňajky

1353 receptov

Zaváranie

145 receptov

Lacné jedlá

1441 receptov

Cestoviny

519 receptov