REKLAMA
Zdroj: Canva
Egrešový džem
Recept na výborný egrešový džem. Džem je skvelý spôsob ako využiť sezónne ovocie.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 1 kg egreše
- 600 g cukru
- 2 ks citróny
- 1 ks vanilkový cukor
- 150 ml vody
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Egreše umyjeme a zbavíme ich stopiek a fúzikov na spodku každej bobuľky.
2. Krok
Do hrnca dáme cukor s vodou a varíme 5 minút.
3. Krok
Pridáme egreše, vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a citrónovú šťavu. Všetko zmixujeme do hladka.
4. Krok
Egrešový džem necháme variť na slabom ohni zhruba 15 minút.
5. Krok
Počas varenia odoberieme nadbytočnú penu.
6. Krok
Uvarený egrešový džem prelejeme do teplých pohárov a otočíme víčkom smerom nadol. Poháre zabalíme do deky a necháme ich vychladnúť.