REKLAMA
Extra jemný linecky jablcnik s poriadnou dávkou jabĺk a orechovej náplne
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
25
- 420 g múka
- 250 g maslová hera
- 1 vajce
- 100 g ricotta neboj sa pridať
- je cesto ešte viac krehké a jemné
- Vanilkový cukor droetker sk
- od oka Sladidlo erytritol to som dávala
- podľa toho ako chceš mať cesto sladké
- a Kôra z jedného pomaranča citróna
- 1 pl vanilková pasta droetker sk
- pol balíčka prášku do pečiva
- Štipka soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Orechová náplň ⬇️
2. Krok
Od oka som jednoducho zmiešala vlašské orechy s práškovým cukrom a zaliala horúcim mliekom aby sa orechy uparili. Náplň musí mať hustejší konzistenciu.
3. Krok
Jablká som si očistila, nastrúhala na hrubo pridala mletu škoricu, škoricový cukor, citrónovú šťavu a med.
4. Krok
Zo všetkých surovín si rukou vytvoríš pevné cesto, necháš minimálne 1 hodinu odležať v chladničke. Rozdelíš na dve časti, vyvaľkaš, jednu časť opatrne preložíš na plech, popichas vydličkou, potrieš marhuľovým džemom ( nie je nutné), dáš orechovú plnku a nato nastrúhané jablká ( prebytočnú šťavu vyžmykaj v rukách) uhladiš, zakryješ druhou časťou cesta, opäť popichas vidličkou a pečies pomaly na 170 do zlatista ( cca 40 minút).