REKLAMA
Fánky tvarohové
Fánky na fašiangy už roky v našej rodine nesmú chýbať. Tieto tvarohové fánky sú veľmi rýchle, jemné, krásne nadýchané a zvonku chrumkavé.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 300 g hladká múka
- 2 ks vajce
- 1 ks hrudkový tvaroh
- 50 g maslo
- 1 lyžička sóda bikarbóna
- soľ
- práškový cukor
- mlieko
- rum
- bravčová masť
- 1 ks vanilkový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Múku zmiešame s vajíčkami, kockou hrudkovitého tvarohu, malou lyžičkou sódy bikarbóny, štipkou soli, maslom (alebo môže byť Hera) a hrsťou práškového cukru. Premiešame a prilejeme trochu mlieka a trochu rumu tak, aby sa nám rukami dalo vymiesiť cesto.
2. Krok
Cesto vyvaľkáme na cca 3-5 mm a radielkom nakrájame kosoštvorce, ktoré v strede narežeme.
3. Krok
Fánky ihneď vkladáme do rozpálenej masti alebo oleja a vysmážame z oboch strán. Vyberieme na papier odkvapkať a ešte teplé ich obalíme v práškovom cukre s vanilkou.