Zdroj: FB: Varenie je radosť
Fašírky v paradajkovej omáčke
Fašírky z mletého mäsa v paradajkovej omáčke sú jednoduché a rýchle na prípravu, zároveň však veľmi dobré.
Ingrediencie
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 1 kus veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 kus vajcia
- 2 Lyžice strúhanky
- soľ a korenie
- 2 plechovky krájaných paradajok
- 1 lyžička cukru
- 2 Lyžice rastlinného oleja
Najnovšie letáky
Postup
Začni tým, že si najemno nakrájaš cibuľu a cesnak.
Mleté mäso daj do veľkej misy a pridaj k nemu vajcia, strúhanku, nakrájanú cibuľu a cesnak. Všetko dobre premieša. Potom dochuť soľou a korením.
Keď máš všetko dobre premiešané, vytvor z mäsovej zmesi fašírky. Ja ich vždy robím na veľkosť dlane, ale veľkosť si môžeš prispôsobiť podľa seba.
Fašírky opeč na panvici s olejom z oboch strán, kým nebudú pekne zlatohnedé. Potom ich vyber a odlož bokom.
Na rovnakej panvici, kde si piekol fašírky, pridaj krájané paradajky a cukor. Omáčku nechaj zovrieť a potom do nej vlož fašírky. Varenie v omáčke fašírkam dodá dodatočnú šťavnatosť a chuť.
Všetko nechaj poľahky vrieť asi 20 – 30 minút.