REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť

Fašírky v paradajkovej omáčke

Fašírky z mletého mäsa v paradajkovej omáčke sú jednoduché a rýchle na prípravu, zároveň však veľmi dobré.

REKLAMA
Ako zahustiť omáčku? Tieto postupy sa postarajú o krásne krémovú konzistenciu

Recept nájdeš v tomto článku

Ako zahustiť omáčku? Tieto postupy sa postarajú o krásne krémovú konzistenciu

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g mletého bravčového mäsa Pridané do
  • 1 kus veľká cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 kus vajcia Pridané do
  • 2 Lyžice strúhanky Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 2 plechovky krájaných paradajok Pridané do
  • 1 lyžička cukru Pridané do
  • 2 Lyžice rastlinného oleja Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Začni tým, že si najemno nakrájaš cibuľu a cesnak.

2. Krok

Mleté mäso daj do veľkej misy a pridaj k nemu vajcia, strúhanku, nakrájanú cibuľu a cesnak. Všetko dobre premieša. Potom dochuť soľou a korením.

3. Krok

Keď máš všetko dobre premiešané, vytvor z mäsovej zmesi fašírky. Ja ich vždy robím na veľkosť dlane, ale veľkosť si môžeš prispôsobiť podľa seba.

4. Krok

Fašírky opeč na panvici s olejom z oboch strán, kým nebudú pekne zlatohnedé. Potom ich vyber a odlož bokom.

5. Krok

Na rovnakej panvici, kde si piekol fašírky, pridaj krájané paradajky a cukor. Omáčku nechaj zovrieť a potom do nej vlož fašírky. Varenie v omáčke fašírkam dodá dodatočnú šťavnatosť a chuť.

6. Krok

Všetko nechaj poľahky vrieť asi 20 – 30 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4713 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4423 receptov

Nepečené

488 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1488 receptov

Dezert

3610 receptov

Cestoviny

532 receptov