REKLAMA
Fašírky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 500 g mleté bravčové mäso
- 500 g mleté hovädzie mäso
- 3 kus žemľa
- strúhanka
- 1 väčšie vajíčko
- 1 žltá cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 500 ml mlieko
- čedar
- soľ a korenie
- čerstvé byliny
- slnečnicový olej
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Mleté mäso dáme do misy a pridáme k nemu nakrájané kúsky staršieho pečiva (žemle, rožky), ktoré pred tým nakrátko namočíme do mlieka. Pridáme zvyšok mlieka, nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vajíčko, soľ/korenie, byliny (majoránka, ligurček...) a premiešame. Cheddar si nakrájame na kocky s priemerom cca. 1cm.
2. Krok
Namočíme si ruky do vody (mäso sa nám tak nebude lepiť o ruky) a zo zmesi vytvarujeme fašírky. Do každej fašírky pridáme kocku cheddaru a poriadne postískame, aby nám pri vysmážaní z fašírky nevytiekol. Fašírky obalíme v strúhanke a vysmážame na rozpálenom oleji.
3. Krok
Servírovať môžeme so zemiakmi, kašou, šalátom alebo len tak s krajcom chleba 😉 Dobrú chuť.