REKLAMA
Fazulová polievka na kyslo so slivkami
Polievka našich babičiek
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 342 g biela fazuľa alebo farebná
- 1750 ml voda
- 615 g zemiaky
- 200 g slivky sušené
- 150 g slivkový lekvár
- 220 ml smotana na varenie
- 200 g pochuťková smotana
- 30 g hladká múka
- 7 g cesnak
- 30 ml citrónová šťava
- bobkový list
- nové korenie
- soľ
- ml čierne korenie
- vegeta
- drvený kmín
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Variť dáme fazuľu do vody kde sme pridali nové korenie a bobkový list. Keď sa zvarí pridáme soľ ,drvený kmín,mleté čierne korenie.
2. Krok
Varíme kým fazuľa nezmäkne, ak máme pridáme na kocky nakrájané zemiaky nie všetky.Časť s nich dáme variť zvlášť kde po uvarení ich rozmixujeme a pridáme do polievky, slúži nám to na zahustenie polievky ,nemusíme pridávať tak veľa múky.Tiež pridáme lekvár
3. Krok
V troške vody si rozmiešame múku,spolu zo smotanou na varenie a pochúťkovou,vlejeme do polievky. Pridáme tiež slivky spolu povaríme.Nakoniec pridáme šťavu z citróna. Prebehne chvíľku varou a oheň vypneme. Hotovo.