Fazuľová polievka po taliansky
Na fazuľovú polievku existuje veľa receptov ,,tento som našla v starej knihe a trošku upravila. Je chutná a bez múky.
Ingrediencie
- 930 g namočenej fazule
- 4 strúčky cesnaku
- 40 g ryža
- 2 stredne veľké zemiaky
- 40 g slanina
- 40 g klobása
- 20 g vňať petržlenová
- 70 g rajčinový pretlak
- 2300 ml voda
- 1 stredne veľká cibuľa
- soľ
- mleté čierne korenie
- vegeta
- polievkové korenie maggi
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
Postup
Fazuľu si deň vopred namočíme. Na druhý deň vodu zlejeme a dáme do hrnca pridáme časť vody a soľ koreniny.Varime do zmäknutia.
Ryžu dáme variť do druhého hrnca v polovici varenia pridáme nadrobno nakrájané zemiaky, nezabudni osoliť. Uvaríme do mäkka a odstavíme.
Medzi tým si nakrájame slaninku ,osmahneme a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu,,spolu osmažíme do ružova a nakoniec pridáme nadrobno nakrájanú klobásku ešte chvíľku osmahneme a odstavíme.
Fazuľa sa nám za ten čas uvarila tak z nej časť odoberieme pridáme pretlak rajčinový a vody tak aby sme mohli rozmixovať a vrátime späť do polievky.Tiež pridáme do polievky slaninku s klobásou zemiaky s ryžou,,,dochutíme koreninami,vegetou polievkovým korením,cesnakom a pridáme vňať.
Spolu privedieme do varu a chvíľku povaríme.
Odstavíme a môžeme naložiť do tanierov.
Dobrú chuť.
Namiesto klobásy a slaniny môžeme použiť aj inú údeninu.