REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/d_GnQfV2_E6DVX4iEtVM/e1efef231f92358a1ae4961afe33ee.png)
Zdroj: gaffera via Getty Images
Fenyklovo-mrkvová zelenina
Chutné a zdravé vegetariánske jedlo, ktoré môže byť podávané ako príloha alebo hlavné jedlo. Kombinácia fenyklu a mrkvy prinesie na stôl jedinečný výbuch chuti, ktorý je zaoblený nádychom citrónu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Hlavné ingrediencie
- 2 Kus Fenikel bulvy
- 4 Kus mrkvy
- 1 Kus citrón
- 2 PL olivový olej
Korenie
- 1 Štipka soľ
- 1 Štipka čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Fenikel a mrkva očistite a nakrájajte na tenké plátky. Vyciťte citrón a šťavu odložte bokom.
2. Krok
V veľkej panvici zohrejte olivový olej. Pridajte fenikel a mrkvu a opečte ich za občasného premiešavania 10 minút.
3. Krok
Citrónovú šťavu pokvapkajte po zelenine a dochuťte soľou a korením. Nechajte variť ďalších 5 minút, kým zelenina nebude mäkká.
4. Krok
Podávajte teplú zeleninu z feniklu a mrkvy ako prílohu alebo hlavné jedlo.