REKLAMA

Zdroj: gaffera via Getty Images

Fenyklovo-mrkvová zelenina

Chutné a zdravé vegetariánske jedlo, ktoré môže byť podávané ako príloha alebo hlavné jedlo. Kombinácia fenyklu a mrkvy prinesie na stôl jedinečný výbuch chuti, ktorý je zaoblený nádychom citrónu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Hlavné ingrediencie

  • 2 Kus Fenikel bulvy Pridané do
  • 4 Kus mrkvy Pridané do
  • 1 Kus citrón Pridané do
  • 2 PL olivový olej Pridané do

Korenie

  • 1 Štipka soľ Pridané do
  • 1 Štipka čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Fenikel a mrkva očistite a nakrájajte na tenké plátky. Vyciťte citrón a šťavu odložte bokom.

2. Krok

V veľkej panvici zohrejte olivový olej. Pridajte fenikel a mrkvu a opečte ich za občasného premiešavania 10 minút.

3. Krok

Citrónovú šťavu pokvapkajte po zelenine a dochuťte soľou a korením. Nechajte variť ďalších 5 minút, kým zelenina nebude mäkká.

4. Krok

Podávajte teplú zeleninu z feniklu a mrkvy ako prílohu alebo hlavné jedlo.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov