Zdroj: Basilios1 for Getty images
Florentínske mandľové sušienky
Tento tradičný taliansky koláčik je obľúbený v mojej rodine a u priateľov a ja ho pečiem každý rok na Vianoce. Dokonalá kombinácia chrumkavých mandlí, sladkého karamelu a horkej čokolády robí tieto sušienky neodolateľnými!
Ingrediencie
- 50 Gram maslo
- 3 Polievková lyžica cukor
- 3 Polievková lyžica Med
- 150 Gram Nasekané mandle
- 1 Polievková lyžica múka
- Nastrúhaná kôra z neošetreného citróna
- 150 Gram Horká čokoláda
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete upiecť originálne florentínske sušienky, najprv predhrejte rúru na 180 °C a vyložte dva plechy papierom na pečenie.
Na panvici rozpustite maslo, cukor a med. Neustále miešajte, aby sa zmes nepripálila. Zo skúsenosti vieme, že cukor rýchlo karamelizuje a veľmi sa zahrieva, preto buďte pri manipulácii s ním opatrní!
Po roztopení zmesi pridajte nasekané mandle, múku a nastrúhanú citrónovú kôru. Dobre premiešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
Pomocou čajovej lyžičky dávajte na papier na pečenie malé kopčeky cesta. Dbajte na to, aby ste medzi kopčekmi nechali dostatok miesta, pretože sa počas pečenia rozťahujú.
Sušienky pečte vo vyhriatej rúre asi 10 minút, kým nie sú zlatohnedé. Môžu sa veľmi rýchlo pripáliť, preto na ne dávajte pozor!
Kým sa florentínske sušienky chladia, rozpustite čokoládu v bain-marie. Spodnú časť vychladnutých sušienok ponorte do rozpustenej čokolády a položte na mriežku, kým čokoláda neztuhne.