REKLAMA
Francúzska cibuľová polievka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Suroviny
- 5 väčších cibúľ
- 50 g maslo
- 1 polievková lyžica hladká múka
- 1 l horúca voda
- 1 kocka slepačieho bujónu
- 1 polievková lyžica kryštálový cukor
- 100 g nastrúhaného syra Gruyère
- 100 ml bieleho vína
- 1 čajová lyžička soľ
- 5 guľôčok mleté čierne korenie
- podľa chuti bylinky
Syrové krutóny
- 4 krajce staršieho chleba
- 2 polievková lyžica olivový olej
- 120 g nastrúhaného syra Cheddar
- podľa chuti soľ a korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Z masla a múky si v hrnci pripravíme zásmažku. Zalejeme ju horúcou vodou a bielym vínom. Do hrnca pridáme slepačí bujón, cukor a cibuľu nakrájanú na drobné kúsky. Varíme približne 40 minút.
2. Krok
Pokiaľ sa polievka uvarí, pripravíme syrové krutóny. Chlieb nakrájame na kocky, ktoré poukladáme na plech. Pokvapkáme ich olivovým olejom, následne pridáme soľ, korenie, bylinky a nastrúhaný Cheddar. Pečieme pri teplote 180°C približne 10 minút. Krutóny vyberieme z rúry a oddelíme ich od seba.
3. Krok
Uvarenú polievku nalejeme do hlbších misiek. Pred podávaním ju posypeme pripravenými krutónmi a nastrúhaným syrom Gruyère.