REKLAMA
Francúzske zemiaky

Francúzske zemiaky

Robia sa na veľa spôsobov ,ja som si vybrala z každého receptu niečo a vznikol tento jednoduchý recept.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 20 g bravčová masť Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 360 g kabanos alebo iná klobása Pridané do
  • 820 g uvarené zemiaky v šupke Pridané do
  • 8 vajce na tvrdo Pridané do
  • 200 g kyslá smotana Pridané do
  • 200 ml mlieko Pridané do
  • 2 vajce Pridané do
  • 30 g horčica Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Najskôr si uvaríme zemiaky v šupke a vajcia na tvrdo.Pozor aby sa zemiaky nerozvarili. Cibuľu zbavíme šupky,nakrájame nadrobno a dáme do panvice osmažiť na masti.Na osmaženú cibuľu pridáme na malé kocky nakrájaný kabanos( alebo inú klobásku podľa Vašej chuti),opečieme ho.

2. Krok

Zemiaky po uvarení scedíme a po vychladnutí ošúpeme zo šupky. Vyšší pekáč vymastíme a poukladáme nakrájané alebo pretlačené zemiaky .Osolíme a okoreníme.

3. Krok

Pridáme osmahnutú klobásku s cibuľkou,,väčšiu polovicu.Na klobásku poukladáme pretlačené alebo nakrájané vajcia a pridáme zbytok klobásky.

4. Krok

Urobíme si zálievku : vajcia surové, mlieko,horčicu (ja som použila horčicovú majolku)a pochúťkovú smotanu dobre rozmiešame. Môžeme s troškou zálievky poliať vrstvu v pekáči a zakryjeme zbytkom zemiakov ,posolíme, pokoreníme a zvyškom mliekovej zálievky zalejeme ,,môžeme posypať červenou paprikou .

5. Krok

Prikryjeme a dáme do rúry cca na 40 min ,,potom odkryjeme a už len zapečieme. Vhodná príloha je zaváraná uhorka ale to už nechám na Vás. Dobrú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4590 receptov

Mäsité jedlá

2168 receptov

Večera

4294 receptov

Cestoviny

518 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Zaváranie

145 receptov