Francúzske zemiaky
Robia sa na veľa spôsobov ,ja som si vybrala z každého receptu niečo a vznikol tento jednoduchý recept.
Ingrediencie
- 20 g bravčová masť
- 1 Cibuľa
- 360 g kabanos alebo iná klobása
- 820 g uvarené zemiaky v šupke
- 8 vajce na tvrdo
- 200 g kyslá smotana
- 200 ml mlieko
- 2 vajce
- 30 g horčica
- soľ a korenie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Najskôr si uvaríme zemiaky v šupke a vajcia na tvrdo.Pozor aby sa zemiaky nerozvarili. Cibuľu zbavíme šupky,nakrájame nadrobno a dáme do panvice osmažiť na masti.Na osmaženú cibuľu pridáme na malé kocky nakrájaný kabanos( alebo inú klobásku podľa Vašej chuti),opečieme ho.
Zemiaky po uvarení scedíme a po vychladnutí ošúpeme zo šupky. Vyšší pekáč vymastíme a poukladáme nakrájané alebo pretlačené zemiaky .Osolíme a okoreníme.
Pridáme osmahnutú klobásku s cibuľkou,,väčšiu polovicu.Na klobásku poukladáme pretlačené alebo nakrájané vajcia a pridáme zbytok klobásky.
Urobíme si zálievku : vajcia surové, mlieko,horčicu (ja som použila horčicovú majolku)a pochúťkovú smotanu dobre rozmiešame. Môžeme s troškou zálievky poliať vrstvu v pekáči a zakryjeme zbytkom zemiakov ,posolíme, pokoreníme a zvyškom mliekovej zálievky zalejeme ,,môžeme posypať červenou paprikou .
Prikryjeme a dáme do rúry cca na 40 min ,,potom odkryjeme a už len zapečieme. Vhodná príloha je zaváraná uhorka ale to už nechám na Vás. Dobrú chuť.