REKLAMA
Francúzsky cibuľový koláč
Cibuľový koláč so syrom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Cesto
- 220 g polohrubá múka
- 110 g maslo
- 5 pl mlieko
- soľ
Plnka
- 1 biela cibuľa
- 1 červená cibuľa
- 1 jarná cibuľa
- 1 kyslá smotana
- 3 vajce
- 100 g feta
- 100 g ementál
- soľ
- korenie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Všetky suroviny na cesto spolu vymiešame. Cesto si vyvaľkáme a preložíme na okrúhly plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto poprepichujeme vidličkou.
2. Krok
V miske si vymiešame smotanu spolu s vajíčkami, osolíme a okoreníme.
3. Krok
Cibuľky si nasekáme na pásiky. Pridáme ich k smotane a zamiešame.
4. Krok
K plnke pridáme syr, ktorý sme nastrúhali. Hotovú plnku nalejeme na cesto.
5. Krok
Vložíme do trúby a pečieme na 180 stupňov aspoň 35 minút. Stred koláča by mal byť tuhý, nemal by sa triasť.