REKLAMA
Zdroj: nobtis from Getty Images
Francúzsky čokoládový koláč
Výborný francúzsky čokoládový koláč alias "Gâteau au Chocolat", ktorý si bez problémov upečiete doma.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 200 g kvalitnej horkej čokolády
- 200 g masla
- 4 kus vajcia
- 200 g trstinového cukru
- 100 g hladká múka
- 1 kl Prášku do pečiva
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Najprv si predhrejte rúru na 180°C. Čokoládu a maslo roztopíme vo vodnom kúpeli. Týmto spôsobom získate jednotnú a hladkú zmes bez neželaných hrudiek.
2. Krok
Medzitým vo veľkej mise vymiešame vajcia s cukrom. Potom pridáme hladkú múku a prášok do pečiva.
3. Krok
Do vajcovej zmesi pomaly pridáme čokoládovú zmes a dobre premiešame. Cesto by malo byť hladké a bez hrudiek.
4. Krok
Cesto vylejeme do pekáča vyloženého papierom na pečenie a pečieme 25-30 minút.
5. Krok
Po upečení necháme koláč vychladnúť. Tento krok je nevyhnutný, pretože ak koláč krájame ešte teplý, môže sa rozpadnúť.