REKLAMA
Zdroj: SK: Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí,,
Gaštanové jazýčky
Tradičné nepečené gaštanové jazýčky v čokoládovej poleve a mascarpone krémom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
Základ:
- 400 g gaštanového pyré
- 100 g masla
- 50 g kryštálového cukru
- 20 g vanilkového cukru
- 100 g mletých vlašských orechov
- 100 g mletých piškót
- 20 ml tuzemáku
Poleva:
- 300 g horkej čokolády
- 100 g masla
Krém:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 350 g mascarpone
- 50 g práškového cukru
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Základ: Rozmixujeme gaštanové pyré s maslom. Pridáme cukry, orechy, piškóty a rum.
2. Krok
Z cesta vypracujeme jazýčky a necháme ich stuhnúť v mrazničke 60 minút.
3. Krok
Poleva: vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom.
4. Krok
Gaštanové jazýčky obalíme v čokoládovej poleve a položíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme stuhnúť v chladničke.
5. Krok
Krém: smotanu, mascarpone a cukor vyšľaháme dotuha. Krémom preložíme do cukrárskeho vrecka a ozdobne ho nanesieme na jazýčky.