REKLAMA
Gaštanový cheesecake
Po tom ako sme dostali jedlé gaštany sme sa rozhodli pripraviť z nich gaštanové pyré. A keďže milujem piecť cheesecake, vyskúšala som ho použiť aj doňho.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Korpus
- 150 g rozmixovanych ovsených vločiek
- 50 g mletých vlašských orechov
- 50 g gaštanového pyré
- 50 g masla
- 20 g Med
Plnka
- 500 g jemného tvarohu
- 200 g natierkoveho masla
- 250 g gaštanového pyré
- 30 g Med
- 1 ks vajce
- 1 pl Zlatého klasu
Poleva
- 100 g bielej čokolády
- 10 g horkej čokolády
- 30 g kokosove ho oleja
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
110 min.
1. Krok
Všetky ingrediencie na korpus zmiešame, dáme do okrúhlej formy (priemer 20cm) vystlanej papierom na pečenie. Rovnomerne roztlačíme po celom dne, prípadne aj po okrajoch.
2. Krok
Dáme piecť na 180 stupňov približne 7 minút.
3. Krok
Tvaroh a nátierkové maslo vyšľaháme, postupne zašľaháme vajíčko, pyré, med a zlatý klas.
4. Krok
Plnku dáme na predpečený korpus a dáme piecť na 155 stupňov približne 50 minút. Po dopečení necháme vychladnúť v rúre.
5. Krok
Na vychladnutý cheesecake dáme polevu, ktorú pripravíme roztopením čokolády s kokosovým olejom.
6. Krok
Takto pripravený koláč odložíme do chladničky, ideálne na noc.