REKLAMA
Gaštanový cheesecake
Vynikajúci cheesecake, ktorý je spojením krémovej chuti syra a gaštanu. Tento recept je ideálny pre všetky slávnosti a oslavy.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Korpus
- 200 g sušienky
- 100 g rozpustené maslo
- 100 g rozpustené maslo
Náplň
- 500 g mäkký syr
- 200 g cukor
- 3 ks veľké vajcia
- 200 g gaštanové pyré
- 2 ks vanilkový cukor
Poleva
- 100 g čokoláda na varenie
- 50 g maslo
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Najprv pripravte korpus. Rozdrvte sušienky a zmiešajte ich s rozpusteným maslom. Zmes rozotrite na dne formy a pečte 10 minút pri teplote 180 °C.
2. Krok
Medzitým pripravte náplň. Vymiešajte mäkký syr s cukrom a vanilkovým cukrom. Potom postupne pridávajte vajcia. Nakoniec pridajte gaštanové pyré.
3. Krok
Náplň rozotrite na upečený korpus a pečte ďalších 60 minút pri teplote 160 °C. Potom nechajte cheesecake vychladnúť.
4. Krok
Na záver pripravte polevu. Rozpustite čokoládu s maslom a polevu rozotrite na vychladnutý cheesecake. Pred podávaním cheesecake nechajte v chladničke aspoň 2 hodiny.