REKLAMA
Zdroj: Canva
Gaštanový koláč
Zdravý gaštanový koláč bez použitia múky chutí skvele a ľahko si ho pripravíte sami doma.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 2 pl kokosové mlieko v prášku
- 500 g jedlé gaštany
- 200 g čokoláda na pečenie
- 120 g kokosový olej
- 70 g agávový sirup
- 1 kypriaci prášok
- 1 čokoládová poleva
- 6 ks vajcia
- 3 pl rum
- lekvár
- olej
- hladká múka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Prvým krokom pri pečení koláča je príprava gaštanov. Gaštany na oblej strane narežeme do tvaru X a 20 minút varíme. Potom ich scedíme a necháme vychladnúť.
2. Krok
Po vychladnutí ich ošúpeme a mixérom nasekáme na malé kúsky.
3. Krok
Oddelíme bielka od žĺtkov a z bielkov vyšľaháme sneh.
4. Krok
V miske zmiešame gaštany, kokosové mlieko v prášku, kokosový olej, prášok do pečiva, agavový sirup, žĺtka, rozpustenú čokoládu a rum. Do hmoty pomaly primiešame vyšľahaný sneh.
5. Krok
Koláč pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 50 minút. Plech musí byť pomastený a posypaný múkou.
6. Krok
Po upečení necháme koláč vychladnúť a natrieme ho džemom a polejeme čokoládou.