Zdroj: Casiana Malaia's Images from Canva
Gnocchi s paradajkovou omáčkou
Moje gnocchi už dávno nie sú tvrdé a ťažké, ale naopak nadýchané, jemné a chutné. Kľúčom je správne množstvo múky a zemiakov. A samozrejme paradajková omáčka, bez ktorej by to neboli tie pravé gnocchi.
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov
- 300 g múka
- 1 kus vajce
- čerstvý strúhaný parmazán
- soľ a korenie
- 100 g masla
- bazalkové listy
- cherry paradajky
- strúhaný syr na posypanie
Najnovšie letáky
Postup
Zemiaky ošúpeme, uvaríme a popučíme. Keď sú ešte teplé, pridáme múku, vajce, soľ, korenie a výsledné cesto necháme odpočívať aspoň 30 minút.
Cesto vyvaľkáme do tenkých prúžkov a nakrájame na malé kúsky. Každý kúsok potom pomocou vidličky popučíme, aby sme vytvorili charakteristický tvar gnocchi.
V hrnci uvaríme gnocchi v osolenej vode - cca 3 minúty, pokiaľ nevyplávajú na vrch.
Na panvici roztopíme maslo, pridáme nakrájané cherry paradajky a trochu bazalkových listov. V tejto omáčke potom opečieme uvarené gnocchi.
Pred podávaním gnocchi posypeme čerstvo strúhaným syrom.