REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Rd3UacRo_eQWE6sZ90l8/0aad3a126e109b0dbe49821d91fc93.jpeg)
Gnocchi so šampiňónmi a špenátom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
- 500 g zemiakov
- 180 g hladkej múky
- 1⁄2 čl soli
- Hŕstka špenátu
- Hŕstka hríbov
- Hŕstka Vlašských orechov
- 2 strúčiky cesnaku
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Na prípravu ňokov si zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka. Zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme a pretlačíme.
2. Krok
Pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto. Následne pridávame dodatočne múku, až pokiaľ sa nám cesto neprestane lepiť.
3. Krok
Z cesta oddeľujeme postupne menšie kusy, vyvaľkáme si kus cesta na hadíka a krájame na cca 2 cm kúsky. Varíme v osolenej vode, až pokiaľ nevyplávajú na povrch.
4. Krok
Uvarené ňoky preložíme do panvice, v ktorej sme rozohriali olivový olej. Opečieme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, opražíme.
5. Krok
Pridáme na štvrtinky nakrájané hríby, opražíme a na záver pridáme špenát.
6. Krok
Vlašské orechy nasekáme a opražíme samostatne na panvici. Gnocchi podávame posypané orechami.