REKLAMA
Gömbe - turecké slané múčne jedlo
Špecialita z dediny môjho manžela, z okolia tureckého mesta TOKAT. Tenké cesto, orechy a maslo je fantastická kombinácia, Ja toto jedlo zbožňujem.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Na cesto
- 500 g hladká múka pšeničná
- 200 ml mlieko
- 125 ml voda
- 50 ml olej
- 2 Čaj lyžičky soľ
- 30 g droždie čerstvé
Ešte potrebujeme
- 200 g maslo
- 80 ml olej
- 120 g Mleté vlašské orechy
- 120 g kusavé vlašské orechy
- soľ
- 1 vajce
- Semienka nigelly
- trocha mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Presný postup nájdete vyššie vo videu.
2. Krok
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
3. Krok
👍🤩
4. Krok
Vo videu sa dozviete aj to, že ako jednoducho viete aj vy doma vytiahnuť cesto na tenučko 😊