Zdroj: Pixabay
Grécka musaka s baklažánom a mletým mäsom
Grécka musaka s baklažánom a mletým mäsom je chutný recept pre každého, kto má rád tradičnú grécku kuchyňu. Je to typické grécke jedlo a je vynikajúce teplé aj studené.
Ingrediencie
- 1 kg Lilku
- 500 g Mleté hovädzie alebo bravčové mäso
- 1 pohár paradajkový pretlak
- 1⁄2 šálka Olivový olej
- 1⁄2 pohára biele víno
- 2 Lyžice sušené oregano
- 2 Lyžice Sušený tymián
- soľ a korenie
- 2 šálky biely jogurt
- 6 ks vajce
Najnovšie letáky
Postup
Baklažány nakrájajte na tenké plátky a vložte ich na 2-3 minúty do vriacej osolenej vody. Potom ich sceďte a nechajte odkvapkať. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno a orestujte ich na oleji, potom pridajte mäso a restujte, kým sa nezmení farba. Pridáme paradajkový pretlak, víno a korenie a dusíme asi 15 minút. V miske zmiešajte jogurt s vajíčkami a dochuťte soľou a korením. Do zapekacej misy vložte polovicu plátkov baklažánu, pridajte polovicu mäsovej zmesi a potom opäť vrstvu baklažánu a mäsa. Nakoniec pridajte jogurtovú zmes. Pečte v rúre pri teplote 180 stupňov približne 45 minút alebo do zlatista.