REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Grécka musaka s baklažánom a mletým mäsom

Grécka musaka s baklažánom a mletým mäsom je chutný recept pre každého, kto má rád tradičnú grécku kuchyňu. Je to typické grécke jedlo a je vynikajúce teplé aj studené.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 kg Lilku Pridané do
  • 500 g Mleté hovädzie alebo bravčové mäso Pridané do
  • 1 pohár paradajkový pretlak Pridané do
  • 12 šálka Olivový olej Pridané do
  • 12 pohára biele víno Pridané do
  • 2 Lyžice sušené oregano Pridané do
  • 2 Lyžice Sušený tymián Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 2 šálky biely jogurt Pridané do
  • 6 ks vajce Pridané do
REKLAMA

Postup

75 min.

Baklažány nakrájajte na tenké plátky a vložte ich na 2-3 minúty do vriacej osolenej vody. Potom ich sceďte a nechajte odkvapkať. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno a orestujte ich na oleji, potom pridajte mäso a restujte, kým sa nezmení farba. Pridáme paradajkový pretlak, víno a korenie a dusíme asi 15 minút. V miske zmiešajte jogurt s vajíčkami a dochuťte soľou a korením. Do zapekacej misy vložte polovicu plátkov baklažánu, pridajte polovicu mäsovej zmesi a potom opäť vrstvu baklažánu a mäsa. Nakoniec pridajte jogurtovú zmes. Pečte v rúre pri teplote 180 stupňov približne 45 minút alebo do zlatista.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov