REKLAMA
Grilované morčacie mäso
Tento recept na morčacie mäso na grile je skvelou voľbou pre letné grilovanie. Mäso je marinované v chutnej zmesi korenín a citrónovej šťavy, čo mu dodá jemnú a sviežu chuť.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g morčacieho mäsa
- 2 Lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 Lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžička papriky
- 1 lyžička sušených byliniek
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Morčacie mäso nakrájajte na tenké rezne.
2. Krok
V miske zmiešajte olivový olej, cesnak, citrónovú šťavu, papriku, sušené bylinky, soľ a čierne korenie.
3. Krok
Rezne mäsa opláchnite pod tečúcou vodou a dôkladne osušte.
4. Krok
Marinádou potrite obe strany mäsa a nechajte ho odpočívať v chladničke aspoň 15 minút.
5. Krok
Gril rozohrejte na stredne vysokú teplotu.
6. Krok
Na rozohriaty gril položte marinované mäso a grilujte ho približne 4 až 5 minút z každej strany, kým nie je zvonku dobre prepečené a získalo peknú farbu.
7. Krok
Po ugrilovaní nechajte mäso ešte pár minút odpočinúť a potom ho podávajte.