REKLAMA
Grilované šampiňóny v rúre
Recept na grilované šampiňóny v rúre, ktoré sa hodia ako príloha k mäsu alebo rybím špecialitám.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g šampiňónov
- 2 Lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 Lyžice nasekaných čerstvých bylín (petržlen, tymián)
- šťava z polovice citróna
- soľ a mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 200 °C.
2. Krok
Šampiňóny očistite vlhkou utierkou, nepoužívajte vodu.
3. Krok
V miske zmiešajte olivový olej, šťavu z citróna, pretlačený cesnak, soľ, korenie a bylinky.
4. Krok
Šampiňóny ošúpeme a preložíme do marinády. Dobre premiešajte, aby boli všetky šampiňóny rovnomerne pokryté.
5. Krok
Pripravené šampiňóny vložte na plech vyložený papierom na pečenie, s klobúčikom nadol.
6. Krok
Pečte v predhriatej rúre 15-20 minút, alebo kým šampiňóny nezačnú vylučovať šťavu a nezískajú zlatistú farbu.