REKLAMA
Zdroj: Canva
Halászlé - maďarská rybacia polievka - recept
Halászlé recept z filé, typicky Maďarská rybacia polievka, ktorá stojí za vyskúšanie.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 400 rybieho filé (napr. treska)
- 500 g paradajok z konzervy (krájané)
- 250 g papriky (svetlozelená)
- 1 až 2 feferónky
- 1 Cibuľa
- 1 pl sladkej mletej papriky
- 3 pl kečup
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 pl olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Cibuľu si nakrájame na drobno, dáme do hrnca s olejom a speníme na miernom ohni.
2. Krok
Pridáme mletú červenú papriku a miešame.
3. Krok
Papriky a feferóny si nakrájame na malé pásiky a pridáme k cibuli. Restujeme minútu, osolíme, okoreníme a pridáme paradajky a necháme dusiť. Ochutíme kečupom.
4. Krok
Filé si očistíme, osušíme, osolíme a okoreníme. Celé kusy vložíme do hrnca, zalejeme trochou vody a necháme variť 15 minút. Miešame tak, aby sa ryba úplne nerozpadla.
5. Krok
Hotovú maďarskú rybaciu polievku môžeme podávať s pečivom.
6. Krok
Dobrú chuť. Pevne verím že si maďarské halászlé zamilujete!