REKLAMA
Halászlé z kapra
Maďarský recept na polievku Halászlé z kapra.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 kg kapor
- 150 g Cibuľa
- 1 ks strúčik cesnaku
- 50 g paprika
- 50 g paradajka
- 1.3 l Vriaca voda
- 1 pl mletá červená paprika
- 1 kl soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Kapra očistíme a nakrájame. Vnútornosti dáme bokom.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Do hrnca dáme zovrieť vodu a vložíme do nej kosti nakrájaného kapra.
3. Krok
Vnútornosti dáme variť do druhého hrnca.
4. Krok
Zeleninu nakrájame na drobno.
Zdroj: Youtube
5. Krok
Nakrájanú zeleninu varíme v hrnci s vnútornosťami. Do vývaru tiež pridáme soľ.
6. Krok
Rybie mäso narežeme až po kožu, cca každé 3 milimetre.
Zdroj: Youtube
7. Krok
Po uvarení kosti oberieme od mäsa a pridáme ich do vývaru.
Zdroj: Youtube
8. Krok
Po uvarení vývar s cedíme a pretlačíme cez špeciálne sitko.
9. Krok
Následne halászlé dochutíme červenou paprikou a pridáme do vývaru narezané mäso. Takto to všetko spolu varíme 8 minút.
Zdroj: Youtube