REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/G_gWNeuwV_hHPeyr_T68/27ca9569ff72e10eabc95e0f3fd961.jpeg)
Halászlé z kapra
Maďarský recept na polievku Halászlé z kapra.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 kg kapor
- 150 g Cibuľa
- 1 ks strúčik cesnaku
- 50 g paprika
- 50 g paradajka
- 1.3 l Vriaca voda
- 1 pl mletá červená paprika
- 1 kl soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Kapra očistíme a nakrájame. Vnútornosti dáme bokom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/G_gWNeuwV_hHPeyr_T68/d0dc95b274d5a155fe1dfc2fca8d13.jpeg)
Zdroj: Youtube
2. Krok
Do hrnca dáme zovrieť vodu a vložíme do nej kosti nakrájaného kapra.
3. Krok
Vnútornosti dáme variť do druhého hrnca.
4. Krok
Zeleninu nakrájame na drobno.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/G_gWNeuwV_hHPeyr_T68/ac76740e1eb049fd0a99a41744bfad.jpeg)
Zdroj: Youtube
5. Krok
Nakrájanú zeleninu varíme v hrnci s vnútornosťami. Do vývaru tiež pridáme soľ.
6. Krok
Rybie mäso narežeme až po kožu, cca každé 3 milimetre.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/G_gWNeuwV_hHPeyr_T68/d389e1a37f48c9ce6e3bcee00cf22d.jpeg)
Zdroj: Youtube
7. Krok
Po uvarení kosti oberieme od mäsa a pridáme ich do vývaru.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/G_gWNeuwV_hHPeyr_T68/551a2d39ed9e914b73437a94d66e37.jpeg)
Zdroj: Youtube
8. Krok
Po uvarení vývar s cedíme a pretlačíme cez špeciálne sitko.
9. Krok
Následne halászlé dochutíme červenou paprikou a pridáme do vývaru narezané mäso. Takto to všetko spolu varíme 8 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/G_gWNeuwV_hHPeyr_T68/c97e5378d773c803b45cafffa1da76.jpeg)
Zdroj: Youtube