REKLAMA
Zdroj: canva
Halászlé z kapra
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg kapor
- 2 Hlava červená cibuľa
- 2 zelená paprika
- 2 PL mletá červená paprika
- 1 dl olej
- soľ
- 1 kg zemiak
- 1 zväzok petržlen
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Olej zohrejeme a jemne nakrájanú cibuľu opražíme do sklovita. Potom pridáme nakrájanú zelenú papriku.
2. Krok
Keď cibuľa a paprika začnú mäknúť, pridáme červenú papriku.
3. Krok
Rybu nakrájame na približne 5 centimetrové kúsky a pridáme ku cibuľovo-paprikovej zmesi. Solíme a pridáme toľko vody, aby bola ponorená.
4. Krok
Rybu varíme na miernom ohni asi 20 minút. Je dôležité ju nepremiešavať príliš často, pretože sa môže ľahko rozpadnúť. Počas tohto času sa chuť ryby zmieša s cibuľou a paprikou.
5. Krok
Medzitým olúpeme zemiaky, nakrájame ich na kocky a vložíme ich variť do samostatného hrnca. Keď sú takmer hotové, ich vývar pridáme k rybe, a potom pridáme uvarené zemiaky do polievky.