REKLAMA

Zdroj: canva

Halászlé z kapra

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg kapor Pridané do
  • 2 Hlava červená cibuľa Pridané do
  • 2 zelená paprika Pridané do
  • 2 PL mletá červená paprika Pridané do
  • 1 dl olej Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 1 kg zemiak Pridané do
  • 1 zväzok petržlen Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Olej zohrejeme a jemne nakrájanú cibuľu opražíme do sklovita. Potom pridáme nakrájanú zelenú papriku.

2. Krok

Keď cibuľa a paprika začnú mäknúť, pridáme červenú papriku.

3. Krok

Rybu nakrájame na približne 5 centimetrové kúsky a pridáme ku cibuľovo-paprikovej zmesi. Solíme a pridáme toľko vody, aby bola ponorená.

4. Krok

Rybu varíme na miernom ohni asi 20 minút. Je dôležité ju nepremiešavať príliš často, pretože sa môže ľahko rozpadnúť. Počas tohto času sa chuť ryby zmieša s cibuľou a paprikou.

5. Krok

Medzitým olúpeme zemiaky, nakrájame ich na kocky a vložíme ich variť do samostatného hrnca. Keď sú takmer hotové, ich vývar pridáme k rybe, a potom pridáme uvarené zemiaky do polievky.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

332 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4589 receptov

Dezert

3773 receptov

Kuracie mäso

788 receptov