Zdroj: Pixabay: PublicDomainPictures
Halloweenska strašidelná torta
Šťavnatý vanilkový koláč obalený zamatovou tvarohovou polevou - táto kombinácia je jednoducho neodolateľná. Chuť vôbec nie je strašidelná, je úplne božská!
Ingrediencie
Na tortu:
- 2 poháre Biely cukor
- 1 pohár maslo
- 4 vajcia
- 4 lyžičky vanilkový extrakt
- 3 hrnčeky múka
- 31⁄2 lyžičky prášok do pečiva
- 1 pohár mlieko
Na krémovú syrovú polevu:
- 2 balenia smotanový syr (cream cheese)
- 1⁄2 pohár maslo
- 4 poháre práškový cukor
- 2 lyžičky vanilkový extrakt
Pre duchov:
- Biely fondán pripravený na použitie
- Jedlý čierny atrament
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Predhrejte rúru na 180 C. Vymastite a vysypte múkou plech alebo ho vyložte pergamenovým papierom. Pri vykladaní formy nechajte papier trochu presahovať, aby sa dal po upečení ľahko odstrániť.
V stredne veľkej miske zmiešajte cukor a maslo. Po jednom zašľahajte vajcia a potom vmiešajte vanilkovú esenciu. Preosejte múku a prášok do pečiva a striedavo s mliekom ich pridajte do smotanovej zmesi. Nepreháňajte to s miešaním; miešajte, kým cesto nie je hladké. Cesto nalejte do pripravenej formy.
Pečieme 30-40 minút v predhriatej rúre alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu koláča nevyjde čistá. Nechajte ho vychladnúť.
Kým koláč chladne, pripravte si tvarohovú polevu zmiešaním tvarohu, masla, práškového cukru a vanilkového extraktu v miske. Vyšľahajte do hladka.
Keď koláč vychladne, natrite naň štedrú vrstvu tvarohovej polevy.
Na výrobu duchov vyvaľkajte kúsky bieleho fondánu na hrúbku asi štvrť centimetra. Dôležitou radou je poprášiť si ruky a povrch trochou práškového cukru, aby sa fondán nelepil. Vystrihnite tvary duchov a naneste ich na tortu.
Jedlým čiernym atramentom nakreslite duchom oči a ústa. Teraz máte strašidelne chutnú tortu s duchmi!