Halloweensky tekvicový slaný koláč
Recept na parádny halloweensky tekvicový slaný koláč s cesnakom a bylinkami.
Ingrediencie
- 1 ks veľká hokkaido tekvica
- 150 g tvrdého syra
- 4 vajcia
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 pohár mlieka
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 pl strúhanka
- maslo na vymastenie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Začíname tekvicou, ktorú ošúpeme, zbavíme semien a nakrájame na kocky.
Tekvicové kúsky varíme v slanej vode približne 20 minút, alebo kým nie sú mäkké. Je dôležité uvariť tekvicu dostatočne dlho, aby sa neskôr ľahšie rozmixovala.
Uvarenú tekvicu nechajme trochu vychladnúť, následne ju rozmixujeme na kašu.
Kašu zmiešame s vajcami, mliekom, nastrúhaným syrom, pretlačeným cesnakom a korením. Misu s tekvicovým cestom pokryjeme a dáme do chladničky odstáť, kým nezhustne. Z vlastnej skúsenosti viem, že je lepší, keď cesto dostatočne odstojí, stane sa hustejšie a nákyp bude pevnejšie držať pokope.
Tekvicové cesto preložíme do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej formy a pečieme ho v rúre na 180 stupňov asi 45 minút.