REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Halušky s kyslou kapustou a slaninkou
Výborné a tradičné slovenské halušky s kyslou kapustou a slaninkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 g hladká múka
- 200 g polohrubá múka
- 200 g zemiak
- 1 kg kyslá kapusta
- 1 kl celá rasca
- 2 ks veľké vajcia
- 2 ks Cibuľa
- 200 g slanina
- soľ a korenie
- olivový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
V hrnci orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s rascou, soľou a korením.
2. Krok
Kapustu prerežeme na menšie časti.
3. Krok
Slaninu nakrájame na malé kúsky a orestujeme ich na oleji do zlatista.
4. Krok
Kapustu pridáme k orestovanej cibuli, všetko to podlejeme vodou a dochutíme prípadne ešte soľou a korením. Takto pripravenú kapustu dusíme pod pokrievkou cca 30 minút.
5. Krok
Medzitým si dáme do vysokého hrnca variť osolenú vodu na halušky.
6. Krok
Do misky nastrúhame zemiaky a zmiešame ich s vajíčkami, múkou a soľou.
7. Krok
Pomocou haluškára hádžeme halušky do vriacej vody a varíme ich chvíľku pokiaľ nevyplávajú na povrch.
8. Krok
Uvarené halušky scedíme, prepláchneme a zmiešame s kapustou.