REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Halušky z múky a vajec
Recept na to ako sa robia halušky len z múky a vajec, bez zemiakov. Halušky možno dochutiť syrom, bryndzou alebo použiť ako prílohu do polievky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g hladká múka
- 4 ks vajcia
- Soľ podla chuti
- 200 ml vody
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
V miske zmiešame múku, vajcia a soľ.
2. Krok
Postupne pridávame vodu a miesime, až kým nevznikne husté cesto. Pri príprave cesta je dôležité, aby bolo dostatočne husté. Ak je príliš riedke, halušky sa pri varení rozpadnú.
3. Krok
Do veľkého hrnca dáme variť osolenú vodu. Keď už sa voda varí, tak pomocou haluškára hádžeme halušky do vody.
4. Krok
Halušky varíme približne 5 minút, alebo kým nevyplávajú na povrch a nie sú pevné.
5. Krok
Halušky scedíme, premiešame s maslom a podávame buď so syrom, tvarohom, bryndzou alebo ich použijeme ako prílohu do polievky.